0 OFERTY PRACY 
 WYDARZENIA 
 ZAMÓWIENIA PUBLICZNE 

DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI PRZEDSZKOLNEJ PRZEDSZKOLA SAMORZĄDOWEGO W DALESZYCACH NA 2011 ROK

Numer: PS –ZP/PN/01/2


OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samorządowe Przedszkole w Daleszycach , Wójtostwo 2, 26-021 Daleszyce, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3072059.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka budżetowa.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI PRZEDSZKOLNEJ PRZEDSZKOLA SAMORZĄDOWEGO W DALESZYCACH NA 2011 ROK.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI PRZEDSZKOLNEJ PRZEDSZKOLA SAMORZĄDOWEGO W DALESZYCACH NA 2011 ROK.

    II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

    II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 03.31.10.00-2, 15.50.00.00-3, 15.81.10.00-6, 03.14.25.00-3, 15.41.11.00-3, 15.11.00.00-2, 15.11.20.00-6, 03.22.00.00-9, 15.80.00.00-6, 15.13.11.30-5.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.

    II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


     

    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2011.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM,
    FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.2) ZALICZKI

    • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

    III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

    • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

      Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

      • Ocena ww. warunków zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia .

    III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

    • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

      • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
      • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

      Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

      III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

      • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
      • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
      • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

    III.6) INNE DOKUMENTY

    Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

    1. wypełniony formularz ofertowy wg. wzoru określonego w załączniku nr 1, 2. wypełniony wykaz zamawianych towarów w poszczególnych pakietach od I do X wg wzoru określonego w załączniku nr 2, 3. oświadczenia Wykonawcy o spełnieniu warunków , określonych w art. 22 ust. 1 PZP 4. oświadczenie o nie zaleganiu z opłacaniem podatków do Urzędu Skarbowego, z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne lub przedstawi zaświadczenie, że uzyskuje przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonanych decyzji właściwego organu. W przypadku składania oferty wspólnej, należy przedłożyć: 1. umowę regulującą współpracę podmiotów występujących wspólnie, 2. ofertę z dokumentami dla każdego partnera z osobna

    III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

    IV.3) ZMIANA UMOWY

    Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

    Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

    1. Wszelkie zmiany umowy wymagają formy pisemnej w postaci aneksu podpisanego przez obie Strony pod rygorem nieważności. 2. Zmiany cen , udokumentowanych przez Strony umowy wymagają zachowania formy pisemnej - aneksu przyjętego przez obie Strony- z tym, że nie przyjęcie nowych warunków jest równoznaczne z rozpoczęciem biegu wypowiedzenia w terminie określonym w § 7 umowy. Bieg wypowiedzenia liczy się od daty pisemnej odmowy zgody na aneks. 3. Ceny jednostkowe wyszczególnione w formularzu cenowym-załącznik nr 2 do SIWZ - mogą być waloryzowane , zgodnie ze wskazaniem wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych, (np. ogłaszanych przez Prezesa GUS) na pisemną prośbę Wykonawcy skierowaną do dyrektora przedszkola, do której musi być dołączony aktualny wskaźnik wzrostu cen towarów (np. z Internetu: www.stat.gov.pl; www.rolpetrol.com.pl; www.netb.pl) Ceny jednostkowe mogą być waloryzowane począwszy od drugiego kwartału realizacji umowy, nie częściej jednak niż raz na kwartał.

    IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.daleszyce.pl
    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Przedszkole Samorządowe w Daleszycach 26-021 Daleszyce, Wójtostwo 2.

    IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.12.2010 godzina 10:00, miejsce: Przedszkole Samorządowe w Daleszycach 26-021 Daleszyce, Wójtostwo 2.

    IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: warzywa mrożone.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mieszanka warzywna kg 22 2. Kalafior mrożony kg 15 3. Owoce mrożone(truskawka) kg 20.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


     

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Ryby.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Filet z mintaja (oprócz głęboko mrożonych INF) kg 25 2. Filet z pangi (oprócz głęboko mrożonych INF) kg 25 3. Makrela wędzona kg 12 4. Śledź w oleju kg 6.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.31.10.00-2.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


     

    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty mleczarskie.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Śmietana 30% litr 60 2. Śmietana 18% litr 150 3. Masło extra 200g, 82 % kg 150 4. Mleko 3.2 % litr 1 800 5. Serek homogenizowany smakowy 150 g szt. 1 300 6. Ser biały- twarogowy kg 65 7. Ser żółty Gouda kg 18 8. Jogurty smakowe 150 ml szt. 1500 9. Serek topiony o różnych smakach kg 7 10. Deser mleczny szt. 700.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


     

    CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pieczywo.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Bułka (kajzerka), 50g szt. 2 500 2. Chleb pszenno żytni krojony waga 600g szt. 500 3. Chleb wieloziarnisty 500g szt. 100 4. Chleb tostowy pszenny 600g szt. 10 5. Oponka 0,06 kg szt. 500 6. Pączek 0,08 kg szt. 250 7. Paluch szt. 220 8. Bułka słodka 0,06 kg szt. 150 9. Rogal maślany szt. 450 10. Bułka tarta kg 30.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


     

    CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Jaja.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja klasa A szt. 1 400.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


     

    CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Olej roślinny.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Olej roślinny z pierwszego tłoczenia l 200.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.11.00-3.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


     

    CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Mięso, wędliny.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mięso wołowe rosołowe z k. kg 210 2. Łopatka wieprzowa z k. kg 140 3. Szynka wieprzowa b.k. kg 150 4. Schab b.k. kg 25 5. Boczek wędzony ze skórą kg 25 6. Słonina kg 25 7. Kiełbasa toruńska kg 50 8. Baton drobiowy kg 20 9. Polędwica sopocka kg 25 10. Parówki cienkie wieprzowe kg 70 11. Szynkowa wieprzowa kg 10 12 Wędzonka wieprzowa kg 20 13 Pierś z indyka ( kanapkowa) kg 10.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


     

    CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Drób.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kurczaki kg 50 2. Filet z kurczaka kg 35.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


     

    CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Owoce i warzywa.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Marchew gat. I kg 300 2. Pietruszka korzeń gat. I kg 90 3. Pietruszka natka pęczek 90 4. Pomidor4. gat. I kg 90 5. Papryka kg 25 6. Ogórek świeży kg 80 7. Ogórek kiszony kg 80 8. Cebula gat . I kg 40 9. Buraki gat. I kg 60 10. Kalafior szt. 15 11. Brokuły szt. 20 12. Ziemniaki kg 1 650 13. Kapusta biała świeża kg 30 14. Kapusta biała młoda szt. 10 15. Kapusta kiszona kg 180 16. Kapusta pekińska szt. 40 17. Kapusta czerwona (świeża) kg 20 18. Szczypiorek pęczek 110 19. Por szt. 90 20. Seler gat. I kg 60 21. Rzodkiewka pęczek 18 22. Sałata zielona szt. 20 23. Koper świeży pęczek 120 24. Fasolka szparagowa kg 15 25. Fasola Jaś kg 10 26. Czosnek w główkach szt. 10 27. Brzoskwinia kg 20 28. Jabłka kg 500 29. Śliwka węgierka kg 10 30. Mandarynka kg 130 31. Arbuz kg 10 32. Nektarynka kg 30 33. Gruszka kg 60 34. Winogron kg 120 35. Banan kg 280 36. Cytryna kg 15 37. Pomarańcza kg 100 38. Truskawka kg 30 39. Kiwi kg 70.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


     

    CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Różne produkty spożywcze.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przyprawa do barszczu szt. 25 2. Barszcz biały w butelce butelka 0.5 ll 30 3. Koncentrat buraczany but. 15 4. Ciastka Śnieżynka kg 8 5. Baton Grzesiek szt. 1000 6. Baton Princessa szt. 500 7. Ciastka Bambino kg 16 8. Ciastka Wyborowe kg 10 9. Ciastka Delicje Kg 10 10. Ciastka Pierniki kg 10 11. Ciastka Wafelki kg 10 12. Kasza manna kg 20 13. Kasza jęczmienna kg 25 14. Kasza gryczana w saszetkach kg 4 15. Cukier kryształ KN kat. I, kg 280 16. Cukier puder kg 8 17. Cukier waniliowy szt. 90 18. Mąka tortowa kg 220 19. Mąka ziemniaczana kg 10 20. Sól warzona-jodowana kg 35 21. Ryż kg 55 22. Płatki owsiane kg 7 23. Płatki kukurydziane szt. 15 24. Płatki Mlekołaki ( 350g) szt. 50 25. Płatki - kulki czekoladowe ( 500g) szt. 20 26. Makaron - forma gruba (minimum 4 jajeczny, 500g) szt. 150 27. Makaron - forma cienka(minimum 4 jajeczny) 500g szt. 40 28. Makaron spaghetti szt. 15 29. Dżem niskosłodzony 270g szt. 50 30. Powidła śliwkowe szt. 30 31. Soczki 0.25 l szt. 200 32. Marmolada szt. 18 33. Przyprawa do panierowania mięs - kg 5 34. Przyprawa warzywna do zup, mięs i sosów - kg 30 35. Maggi litr 15 36. Kostka rosołowa szt. (po 12 kostek-120g) 50 37. Kawa zbożowa kg 15 38. Kakao (200g) szt. 8 39. Kakao rozpuszczalne Puchatek szt. 25 40. Ketchup l 27 41. Kwasek cytrynowyOpak 50g x szt. 20 42. Groszek konserwowy (400g) szt. 15 43. Kukurydza konserwowa szt. 15 44. Ananas w puszce plastry 580 g szt. 6 45. Brzoskwinia w puszcze połówki 820g szt. 6 46. Koncentrat pomidorowy 30% (200g) szt. 150 47. Majeranek (10g) szt. 10 48. Liść laurowy szt. 3 49. Ziele angielskie szt. 3 50. Bazylia suszona w torebce szt. 3 51. Szczaw konserwowy (380g) szt. 35 52. Majonez (500ml) szt. 20 53. Budyń z cukrem (60g) szt. 150 54 Pieprz czarny mielony (25g) szt. 90 55. Syrop owocowy o różnych smakach( 435ml) butelka 520 56. Kukurydza konserwowa (400g) szt. 25 57. Chrzan tarty w słoiku 180g szt. 5 58. Herbata Indyjska granulowana ( 80g) szt. 70 59. Herbata expresowa Lipton - ( 100 tor.) szt. 2 60. Herbata expresowa miętowa szt. 10 61. Papryka ostra mielona (20g) szt. 15 62. Papryka słodka mielona ( 20g) szt. 30 63. Sok Carotella ( litr) szt. 380 64. Kisiel z cukrem ( 77g) szt. 60 65. Miód pszczeli naturalny ( 380g) szt. 20 66. Krem czekoladowy do smarowania (220g) szt. 90 67. Proszek do pieczenia (200g) szt. 10 68. Galaretka owocowa szt. 60 69. Drożdże 100g szt. 20 70. Pasztet mazowiecki (460g szt. 30 71. Groch łuskany (1000g) kg 15 72. Tabliczka mlecznej czekolady (100g) szt.70.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    Ogłoszenie zostało zamieszczone na Portalu Urzędu Zamówień Publicznych: Numer ogłoszenia: 393284 - 2010; data zamieszczenia: 02.12.2010


    » ZAŁĄCZNIKI «
    Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia
    Dodany: 02.12.2010 godz. 15:08
     
    Załącznik nr 1 do SIWZ
    Dodany: 02.12.2010 godz. 15:08
     
    Załącznik nr 2 do SIWZ
    Dodany: 02.12.2010 godz. 15:08
     
    Załącznik nr 3 do SIWZ
    Dodany: 02.12.2010 godz. 15:09
     
    Załącznik nr 4 do SIWZ
    Dodany: 02.12.2010 godz. 15:09
     
    Załącznik nr 5 do SIWZ
    Dodany: 02.12.2010 godz. 15:09
     
    Zawiadomienie o wyborze najkorzystniejszej oferty.
    Dodany: 14.12.2010 godz. 13:51
     



    Ostateczny termin składania ofert:
     10 2010



    Informacja wytworzona przez / odpowiada za treść informacji:
      Małgorzata Pietruch [Dyrektor Samorządowego Przedszkola w Daleszycach] dnia 2 2010
    Informacja opublikowana przez:
      dnia 2 2010 godz. 15:08
    Liczba odsłon:
      757 od 2 2010 godz. 15:08  (średnio 1.15 odsłon/dobę)

     

     

    UMiG Daleszyce
    tel. 0-41/ 317-16-94
    fax.0-41/ 317-16-93
    gmina@daleszyce.pl