Numer: Gim.26.2.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
V |
zamówienia publicznego |
|
zawarcia umowy ramowej |
|
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gimnazjum im. Jana Pawła II w Daleszycach , ul. Henryka Sienkiewicza 11b, 26-021 Daleszyce, woj. świętokrzyskie, tel. 0-41 3020700, faks 0-41 3020703.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka budżetowa - Gimnazjum.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ PRZY GIMNAZJUM IM JANA PAWŁA W DALESZYCACH W OKRESIE OD 02.01-31.12.2016 r..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych wg asortymentu z podziałem na pakiety: PAKIET NR 1 - mrożonki, PAKIET NR II - ryby , PAKIET NR III - produkty mleczarskie, PAKIET NR IV - mleko UHT, PAKIET NR V - pieczywo, PAKIET NR VI - jaja, PAKIET NR VII - produkty przemiału zbóż, PAKIET NR VIII - olej, PAKIET NR IX- mięso-wędliny, PAKIET X - drób, PAKIET NR XI - owoce i warzywa, PAKIET NR XII - różne produkty spożywcze. Dostawy realizowane będą na koszt i ryzyko dostawcy. Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie w ciągu 12 miesięcy roku. Miejsce realizacji zamówienia - magazyny stołówki szkolonej Gimnazjum w Daleszycach, ul. Sienkiewicza 11 b. Sposób realizacji -zamówienia częściowe, wielkość dostawy uzależniona będzie od potrzeb stołówki i ustalana na bieżąco z intendentką stołówki w trakcie realizacji umowy. Formularze cenowe określają ilość produktów, jakie winny być dostarczone w okresie 12 miesięcy. Ilości mogą ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu w stosunku do wielkości całego zamówienia ze względu na aktualne potrzeby. Zestawienie zamawianych produktów w załączniku nr 2 do SIWZ..
II.1.5)
|
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających |
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
-
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 25.33.11.70-9, 03.31.10.00-2, 15.50.00.00-3, 15.51.12.10-8, 15.81.10.00-6, 03.14.25.00-3, 15.60.00.00-4, 15.41.11.00-3, 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5, 15.11.20.00-6, 03.22.00.00-9, 15.80.00.00-6.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 12.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium w przedmiotowym postępowaniu.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
-
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
-
O udzielenie niniejszego zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy spełniający warunki udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; 2) posiadania wiedzy i doświadczenia; 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej. 5) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy.
-
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
-
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
-
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
-
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 98
- 2 - Termin zapłaty - 2
IV.2.2)
|
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.daleszyce.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gimnazjum im. Jana Pawła II w Daleszycach ul. Sienkiewicza 11 B 26-021 Daleszyce.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.12.2015 godzina 10:00, miejsce: Gimnazjum im. Jana Pawła II w Daleszycach ul. Sienkiewicza 11 B 26-021 Daleszyce.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PAKIET Nr I - mrożonki.
-
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mrożonki - potrzeby na 12 miesięcy - opis w załączniku nr 2 do SIWZ.
-
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
-
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 98
- 2. Termin zapłaty - 2
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: PAKIET Nr II - ryby.
-
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - ryby - potrzeby na 12 miesięcy - Wielkość dostaw opisana w załączniku nr 2 do SIWZ.
-
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.31.10.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
-
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 98
- 2. Termin zapłaty - 2
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: PAKIET Nr III - produkty mleczarskie.
-
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - produkty mleczarskie - potrzeby na 12 miesięcy -wielkość dostaw opisana w załączniku nr 2 do SIWZ..
-
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
-
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 98
- 2. Termin zapłaty - 2
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: PAKIET Nr IV - mleko UHT.
-
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - mleko UHT - potrzeby na 12 miesięcy - wielkość dostaw opisana w załączniku nr 2 do SIWZ.
-
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.12.10-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
-
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 98
- 2. Termin zapłaty - 2
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: PAKIET Nr V - pieczywo.
-
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - pieczywo - potrzeby na 12 miesięcy - Wielkość dostaw opisana w załączniku nr 2 do SIWZ.
-
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
-
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 98
- 2. Termin zapłaty - 2
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: PAKIET Nr VI - jaja.
-
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - jaja - potrzeby na 12 miesięcy - Wielkość dostaw opisana w załączniku nr 2 do SIWZ.
-
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
-
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 98
- 2. Termin zapłaty - 2
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: PAKIET Nr VII - produkty przemiału zbóż.
-
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - produkty przemiału zbóż - potrzeby na 12 miesięcy - Wielkość dostaw opisana w załączniku nr 2 do SIWZ..
-
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
-
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 98
- 2. Termin zapłaty - 2
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: PAKIET Nr VIII - olej.
-
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - olej - potrzeby na 12 miesięcy - Wielkość dostaw opisana w załączniku nr 2 do SIWZ.
-
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.11.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
-
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 98
- 2. Termin zapłaty - 2
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: PAKIET Nr IX - mięso - wędlina.
-
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - mięso - wędlina - potrzeby na12 miesięcy -Wielkość dostaw opisana w załączniku nr 2 do SIWZ.
-
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
-
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 98
- 2. Termin zapłaty - 2
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: PAKIET Nr X - drób.
-
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - drób - potrzeby na 12 miesięcy - Wielkość dostaw opisana w załączniku nr 2 do SIWZ.
-
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
-
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 98
- 2. Termin zapłaty - 2
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: PAKIET Nr XI -warzywa i owoce.
-
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: -warzywa i owoce - potrzeby na 12 miesięcy - Wielkość dostaw opisana w załączniku nr 2 do SIWZ.
-
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.
-
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 98
- 2. Termin zapłaty - 2
CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: PAKIET Nr XII -różne produkty spożywcze.
-
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: -różne produkty spożywcze - potrzeby na 12 miesięcy - Wielkość dostaw opsana w załączniku nr 2 do SIWZ.
-
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
-
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 98
- 2. Termin zapłaty - 2
Ogłoszenie zostało opublikowane na Portalu Urzędu Zamówień Publicznych: Numer ogłoszenia: 323442 - 2015; data zamieszczenia: 30.11.2015
|