Numer: AR.ZP.271.2.2021SJ Kategoria: Zamówienia poniżej wartości 130.000 euro
Załącznik nr 3 do Regulaminu
do Regulaminu udzielania zamówień publicznych w Urzędzie Miasta i Gminy Daleszyce, których wartość nie przekracza kwoty 130 000 złotych netto
Daleszyce, dnia 30.11.2021 r.
ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT
1. Zamawiający: Urząd Miasta i Gminy w Daleszycach, 26-021 Daleszyce, Pl. Staszica 9,
www.daleszyce.pl, Wydział Administracji i Rozwoju tel. (41) 317-16-94 wew. 121, fax (41) 317-16-93, zaprasza do złożenia ofert na: „Doposażenie do zajęć kulinarnych do 5 klubów seniora dla zamówienia realizowanego w ramach Projektu: „RAZEM Z SENIORAMI””.
Powyższy projekt jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Społecznego w ramach działania 9.2 „Ułatwienie dostępu do wysokiej jakości usług społecznych i zdrowotnych” 9 Osi Włączenie społeczne i walka z ubóstwem Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Świętokrzyskiego na lata 2014 - 2020.
Rodzaj zamówienia: dostawa
2. Wymagania dotyczące:
2.1 terminu wykonania
Wymagany termin realizacji zamówienia – od dnia podpisania umowy do 30.12.2021 r.
2.2 parametrów technicznych
I. Specyfikacja techniczna: Kuchenka elektryczna z piekarnikiem
1. Napięcie zasilania: 230V, 400V,
2. Wysokość: 84-86 cm,
3. Szerokość: 49-51 cm,
4. Głębokość: 59-61 cm,
5. Pojemność: 62 l,
6. Rodzaj kuchni: Elektryczna,
7. Rodzaj płyty: Ceramiczna,
8. Rodzaj piekarniki: Elektryczny,
9. Klasa energetyczna: min. A,
10. Liczba pól grzewczych: 4,
11. Programator: Elektroniczny,
12. Automatyczne programowanie,
13. Automatyczne wyłączanie,
14. Czyszczenie parowe,
15. Sygnał końca pracy,
16. Wyświetlacz elektroniczny,
17. Wnętrze: Emalia,
18. Termoobieg,
19. Rozmrażanie,
20. Grill: tak,
21. Rożen,
22. Kolor frontu piekarnika: Biały,
23. Kolor płyty grzewczej: Czarny,
24. Instrukcja obsługi w języku polskim,
25. Karta gwarancyjna,
II. Specyfikacja techniczna: Lodówka z zamrażarką
1. Wysokość: 168 – 170 cm,
2. Szerokość: 54 – 56 cm,
3. Głębokość: 59 – 60 cm,
4. Pojemność użytkowa lodówki: 180 – 185 l,
5. Pojemność użytkowa zamrażarki: 82 – 85 l,
6. Liczba drzwi: 2,
7. Liczba agregatów: 1,
8. Liczba termostatów: 1,
9. Funkcje dodatkowe: FreshOn, FrostControl,
10. Klasa energetyczna: A+,
11. Klasa klimatyczna: SN, T,
12. Poziom hałasu: max. 40dB,
13. Roczne zużycie prądu: max. 285 kWh,
14. Liczba półek: 4,
15. Rodzaj półek: szklane,
16. Liczba pojemników w zamrażarce: 3,
17. Instrukcja obsługi w języku polskim,
18. Karta gwarancyjna,
III. Specyfikacja techniczna: Robot kuchenny
1. Moc: 2100 – 2200W,
2. Pojemność misy roboczej: 6,0 – 6,4 l,
3. Szerokość: 38 – 40 cm,
4. Wysokość: 30 – 32 cm,
5. Głębokość: 22 – 23 cm,
6. 6 poziomów prędkości,
7. Funkcja PULSE,
8. Rodzaj regulacji obrotów: skokowa,
9. Podświetlenie LED,
10. Nóżki antypoślizgowe,
11. Zabezpieczenie przed przegrzaniem,
12. Blokada bezpieczeństwa,
13. Zabezpieczenie przed nieprawidłowym montażem,
14. Blokada ramienia mieszającego,
15. Blokada pokrywy,
16. Instrukcja obsługi w języku polskim,
17. Karta gwarancyjna,
Wyposażenie:
- Hak,
- Mieszadło z silikonowymi ściągaczami,
- Trzepak,
- Misa stalowa z uchwytem,
IV. Specyfikacja techniczna: Maszynka do mielenia mięsa
1. Moc: 2000-2200 W,
2. Wydajność mielenia: 2,5 kg/min,
3. 3 sitka,
4. Średnica otworów w sitach: 2,7 mm, 4 mm, 8 mm,
5. Szatkownica z 4 bębnami,
6. Bieg wsteczny,
7. Nasadka masarska,
8. Popychacz,
9. Instrukcja obsługi w języku polskim,
10. Karta gwarancyjna.
V. Specyfikacja techniczna: Mikser
1. Moc: 450-500 W,
2. Regulacja obrotów,
3. Tryb pulsacyjny,
4. 2 haki ze stali nierdzewnej,
5. 2 mieszadła ze stali nierdzewnej,
6. Stojak z misą obrotową,
7. Pojemność misy: min. 3,2 l,
8. Antypoślizgowe nóżki,
9. Dodatkowe funkcje: wyrabianie ciasta,
10. Instrukcja obsługi w języku polskim,
11. Karta gwarancyjna.
VI. Specyfikacja techniczna: Czajnik bezprzewodowy
1. Moc grzałki: 2200 – 2300 W,
2. Pojemność: 1,7 l,
3. Obrotowa podstawa,
4. Filtr antyosadowy,
5. Wskaźnik poziomu wody,
6. Otwieranie przyciskiem,
7. Podświetlony przycisk włączania i wyłączania,
8. Automatyczne wyłączenie po zagotowaniu,
9. Zabezpieczenie przed przegrzaniem,
VII. Specyfikacja techniczna: Zestaw garnków – różne rozmiary, min.:
1. Rondel z pokrywką o średnicy 16 cm, pojemność: 1,5 litra,
2. Garnek z pokrywką o średnicy 18 cm, pojemność: 2,1 litra,
3. Garnek z pokrywką o średnicy 20 cm, pojemność: 2,8 litra,
4. Garnek z pokrywką o średnicy 24 cm, pojemność: 4,8 litra,
5. Garnek z pokrywką o średnicy 22 cm, pojemność: 6 litrów,
6. Możliwość mycia w zmywarce,
7. Wykonane ze stali nierdzewnej,
8. Szklane pokrywki z odpowietrznikami pary,
9. Trójwarstwowe dno naczyń z warstwą aluminium,
10. Wyprofilowane krawędzie do komfortowego wylewania i odcedzania,
11. Przystosowane do wszystkich rodzajów kuchenek,
12. Każdy z garnków wyposażony w praktyczną miarkę.
VIII. Specyfikacja techniczna: Patelnia duża Tefal
1. Średnica: min. 30 cm,
2. Materiał: aluminium,
3. Wskaźnik temperatury smażenia,
4. Powłoka nieprzywierająca,
5. Przystosowana do kuchenek (gazowej, ceramicznej, elektrycznej),
6. Możliwość mycia w zmywarce,
7. Możliwość używania w piekarniku, min. 170 °C,
8. Wyprofilowane krawędzie,
IX. Specyfikacja techniczna: Patelnia mała Tefal
1. Średnica: 20 – 24 cm,
2. Materiał: aluminium,
3. Wskaźnik temperatury smażenia,
4. Powłoka nieprzywierająca,
5. Przystosowana do kuchenek (gazowej, ceramicznej, elektrycznej),
6. Możliwość mycia w zmywarce,
7. Możliwość używania w piekarniku, min. 170 °C,
8. Wyprofilowane krawędzie,
X. Specyfikacja techniczna: Zestaw filiżanek
1. Liczba filiżanek: 12 szt.
2. Liczba talerzyków: 12 szt.
3. Poj. 200 - 230 ml,
4. Wys. min. 65 mm,
5. Średnica min. 75 mm,
6. Talerzyki średnica: min. 100 mm,
XI. Specyfikacja techniczna: Drobny sprzęt kuchenny
a) Noże – zestaw noży kuchennych, min.
- 1 x nóż o długości ostrza 20 cm, długości całkowitej 33 cm,
- 1 x nóż o długości ostrza 14 cm, długości całkowitej 26 cm,
- 1 x obieraczka do warzyw i owoców, długości całkowitej 16 cm,
b) Tarka do warzyw ze stali nierdzewnej, czworoboczna
c) Drewniana stolnica razem z wałkiem
d) Foremki do pieczenia:
• Klasyczna forma ocynkowana, prostokątna w zestawie 3 rozmiarów:
30 x 25 x 6 cm, forma prostokątna,
36 x 25 x 6 cm, forma prostokątna,
25 x 12 x 8 cm, forma keksowa,
• Formy do ciastek, różne kształty, wielkość 3,5 x 6 cm – zestaw 12 szt.
2.3 funkcjonalności – realizacja zajęć warsztatów kulinarnych w 5 klubach seniora na terenie Gminy Daleszyce.
2.4 terminu płatności
Rozliczenie za wykonanie zadania nastąpi na podstawie faktury wystawionej po dostawie przedmiotu zamówienia. Podstawą do wystawienia faktury jest podpisany przez obie strony protokół zdawczo – odbiorczy. Termin zapłaty faktury wynosi do 30 dni, licząc od daty dostarczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury.
2.5 gwarancji – min. 24 miesiące (gwarancja producenta)
2.6 realizacja zamówienia
Określenie przedmiotu zamówienia:
Zadanie polegające na zakupie i dostawie sprzętu do prowadzenia warsztatów kulinarnych
w 5 klubach seniora na terenie Gminy Daleszyce.
Wszystkie przedmioty będą zawierać: logo Unii Europejskiej, logo Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Świętokrzyskiego na lata 2014-2020, logo Narodowej Strategii Spójności, barwy Rzeczypospolitej Polskiej, w formie znaku programu regionalnego oraz zapis informujący o źródłach finansowania projektu: „Projekt współfinansowany przez Unię Europejska ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Świętokrzyskiego na lata 2014-2020”.
2.7 inne
A. Wspólny Słownik (kod CPV):
Kody CPV:
39711361-7: Kuchenki elektryczne
39711100-0: Chłodziarki i zamrażarki
39711200-1: Roboty kuchenne
42215200-8: Maszyny do przetwarzania żywności
39711211-1: Miksery kuchenne
39710000-2: Elektryczny sprzęt gospodarstwa domowego
39221180-2: Naczynia do gotowania
39221121-1: Filiżanki
39241120-0: Noże kuchenne
39220000-0: Sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe
B. Sposób uzyskania informacji dotyczących przedmiotu zamówienia:
Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia można uzyskać osobiście
w siedzibie zamawiającego - Urząd Miasta i Gminy w Daleszycach, ul. Sienkiewicza 11, pok.
nr 4 lub telefonicznie pod numerem tel. 41 317-16-94 (wew. 121).
Pracownikiem uprawnionym do kontaktów z wykonawcami jest: Sebastian Jaworski.
Wykonawca może zwrócić się do Zamawiającego o wyjaśnienie treści zapytania ofertowego, nie później niż do końca dnia, w którym upływa połowa wyznaczonego terminu składania ofert, kierując swoje pytanie w formie elektronicznej na adres e-mail: gmina@daleszyce.pl .
Zamawiający podkreśla, iż w celu zachowania reguł równego traktowania Wykonawców, nie będzie udzielał ustnych i telefonicznych informacji, wyjaśnień czy odpowiedzi na kierowane do Zamawiającego pytania, w sprawach wymagających formy pisemnej. Wszelkie ewentualnie udzielone telefonicznie informacje nie będą wiążące dla Zamawiającego i Wykonawców, nie wywołują skutków prawnych dla toczącego się postępowania i nie mogą być podstawą jakichkolwiek roszczeń.
UWAGA!
Złożenie oferty cenowej na przedmiotowe zapytanie nie gwarantuje otrzymania zlecenia na wykonanie przedmiotowego zadania.
W przypadku oferty składanej za pośrednictwem poczty, kuriera lub osobiście, ofertę należy umieścić w kopercie z adnotacją: „Doposażenie do zajęć kulinarnych do 5 klubów seniora dla zamówienia realizowanego w ramach Projektu: „RAZEM Z SENIORAMI””.
Wykonawca ponosi wszystkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty.
Oferta powinna być napisana w języku polskim, trwałą i czytelną techniką.
Oferta powinna zawierać: wypełniony i podpisany formularz „Treść oferty” wraz załącznikiem (zaakceptowana forma umowy).
Oferta niekompletna zostanie odrzucona.
Oferta oraz wszystkie załączniki wymagają podpisu osób uprawnionych do reprezentowania Wykonawcy w obrocie gospodarczym, zgodnie z aktem rejestracyjnym, wymaganiami ustawowymi oraz przepisami prawa. Upoważnienie osób podpisujących ofertę do jej podpisania musi bezpośrednio wynikać z dokumentów dołączonych do oferty. W przypadku ustanowienia pełnomocnika – należy do oferty załączyć pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy (jeżeli oferta i załączniki nie będą podpisane przez osobę/y wskazaną/e w rejestrze sądowym lub innym dokumencie właściwym dla formy organizacyjnej wykonawcy) z podaniem zamawiającego, jakiego zamówienie dotyczy oraz jego przedmiotu.
Z pełnomocnictwa musi jednoznacznie wynikać do jakich czynności prawnych dana osoba/y została/y
umocowana/e w formie oryginału lub kopii poświadczonej przez notariusza za zgodność
z oryginałem.
Oferta, która wpłynie po wyznaczonym terminie składania ofert będą odsyłane bez otwierania.
Zamawiający, w toku badania i oceny ofert, może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert.
Zamawiający poprawia oczywiste omyłki pisarskie i oczywiste omyłki rachunkowe,
z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek.
Zamawiający odrzuci ofertę w przypadku gdy:
1) jej treść nie odpowiada treści zaproszenia do składania ofert oraz opisowi przedmiotu zamówienia przedstawionemu przez Zamawiającego;
2) jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji;
3) przedstawi nieprawdziwe informacje;
4) złożył ofertę po terminie;
C. Zamawiający unieważni postępowanie w przypadku gdy:
- cena najkorzystniejszej oferty lub oferta z najniższą ceną przewyższy kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, chyba, że zamawiający może zwiększyć tę kwotę do ceny najkorzystniejszej oferty;
- nie złożono żadnej oferty niepodlegającej odrzuceniu;
- wystąpiła istotna zmiana okoliczności powodująca, że prowadzenie postępowania lub wykonanie zamówienia nie leży w interesie publicznym, czego nie można było wcześniej przewidzieć;
-postępowanie obarczone jest niemożliwą do usunięcia wadą uniemożliwiającą zawarcie niepodlegającej unieważnieniu umowy w sprawie zamówienia publicznego.
D. Opis sposobu wyboru najkorzystniejszej oferty:
1. Oferta złożona przez Podmiot Ekonomii Społecznej – 60%,
2. Cena ofertowa – 40%.
E. Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty:
Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty zawierająca: nazwę (firmę), siedzibę i adres wykonawcy, którego ofertę wybrano zostanie opublikowana na tablicy ogłoszeń lub stronie internetowej http://bip.daleszyce.pl/ Urzędu Miasta i Gminy Daleszyce.
F. Informacja o terminie i miejscu podpisania umowy:
Informacja o terminie i miejscu podpisania umowy zostanie przekazana faksem/ e:mail lub telefonicznie* wykonawcy, którego ofertę wybrano.
3. Miejsce i termin złożenia oferty:
Oferty należy składać w siedzibie Urzędu Miasta i Gminy w Daleszycach, 26-021 Daleszyce, ul. Sienkiewicza 11, sekretariat - pokój 2 osobiście, pocztą, drogą elektroniczną na adres: gmina@daleszyce.pl lub przesłać faksem na nr (41) 317-16-93 w terminie do dnia 03.12.2021r. do godz. 12:00. Oferty złożone emailem lub faxem powinny być potwierdzone formą pisemną (oryginały dokumentów należy dostarczyć przed podpisaniem umowy). Oferta winna być sporządzona na „Formularzu treści oferty”.
4. Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119
z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
1) Administratorem danych osobowych jest Gmina Daleszyce, Plac Staszica 9, 26-021 Daleszyce, kontakt email: gmina@daleszyce.pl
2) Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych osobowych, z którym można się kontaktować w sprawie swoich danych osobowych, kontakt email: iod@abi-net.pl
3) Dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z niniejszym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego;
4) Odbiorcami danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 2 ust 1 Ustawy z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz.U. z 2016 r., poz. 1764 ze zm.)
5) Dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z obowiązującym prawem oraz przepisami o archiwach.
6) Każda osoba posiada prawo do dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania - w ramach dopuszczonych przepisami prawa oraz prawo do przeniesienia danych.
7) Każda osoba posiada prawo do wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych, ale cofnięcie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie tej zgody przed jej wycofaniem.
8) W związku z przetwarzaniem każdy ma prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
9) Administrator nie zamierza przekazywać danych osobowych zawartych w formularzu do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowych.
10) Dane osobowe zawarte w formularzu zostaną ujawnione jedynie organom upoważnionym do tego przepisami prawa.
11) W oparciu o dane osobowe zawarte w formularzu administrator nie będzie podejmował zautomatyzowanych decyzji, w tym decyzji będących wynikiem profilowania.
12) Podanie danych osobowych jest obowiązkowe ze względu na przepisy prawa (za wyjątkiem danych, na które wyrażono zgodę).
Załączniki
1) Załącznik nr 1 – Treść oferty,
2) Załącznik nr 2 – Projekt umowy,
3) Załącznik nr 3 – Opis przedmiotu zamówienia.
|